Hackeren skryter av udåden på Twitter. Ingenting er bekreftet.

Annonse


Krise om dette stemmer

En hacker med kallenavnet «Reckz0r» hevder på Twitter at han (hackeren går også under navnet Jeremy) i løpet av en tre-måneders periode brøt seg inn i over 79 stor-banker, i hovedsak i USA, men også i andre deler av verden.

50GB persondata på avveie?

Dette er selvsagt svært oppsiktsvekkende om det medfører riktighet. Hackeren skal nemlig ha skaffet til veie 50GB med sensitiv informasjon til flere tusen, om ikke hundretusener av bankkunder.

Ingenting er bekreftet enda, og det er heller ikke kjent om det er snakk om reel hacking, eller om det er sosial-hacking, dvs. phishing. Hackeren hevder blant annet å ha skaffet til veie bank-informasjonen til Reid Hoffman. Hoffman er kjent som en av grunderne av LinkedIn. Det skal derfor endel til at det er snakk om phishing. Det skal uansett endel til og «sosiale-hacke» til seg 50GB med persondata.

– Jeg er bare nysgjerrig

Med phishing menes det innhenting av informasjon ved å lure en godtroende mottaker av e-post eller en melding, ofte på et sosialt nettverk, til å trykke på lenker som stjeler informasjon eller ved at mottakeren selv sender informasjonen til hackeren.

Annonse


Hele kortnummer skal ikke vært lastet opp på nett av hackeren, som sier han gjør dette kun fordi han er nysgjerrig.

Likevel er mye person-info på avveie om dette skulle stemme: kundenavn, debit eller kreditt-kort-type, og ikke minst adresse, telefonummer og e-post til hver enkelt kunde i de respektive bankene.

Kilde:
ZDNet

Annonse