Surface-bordet heter nå bare PixelSense.

Annonse


Hva skjedde med gamle Surface?

Nå har vel de aller fleste fått med seg at Microsoft Surface er navnet på den nye serien med veldig lovende Windows 8-nettbrett.

«Gammelt» produkt
Men Surface er ikke et nytt navn, og de som følger litt med vet at Microsoft har tidligere brukt betegnelsen om digitale bord, svære skjermer som ligger flatt, og som kan manipuleres med fingrene.

Ideen var at opprinnelige Surface kjørte Windows, med et eget grensesnitt, og bordet var berøringsfølsomt slik at man kunne bla gjennom dokumenter, bilder og masse annet innhold. Surface var aldri ment for folk flest, og ble solgt til hoteller, butikker og andre bedrifter. Den norske prisen lå på oppimot 100.000 kroner.

Var interessant
Vi testet Surface hos Microsoft for et par år tilbake, og det var faktisk et utrolig stilig produkt (selv om nytteverdien var begrenset), og den nyeste modellen var produsert av Samsung, og ble vist frem på CES 2011.

old surface

Finnes fortsatt
Gamle Surface er imidlertid ikke død, og heter nå PixelSense. Microsoft har fortsatt en side for produktet, som tydeligvis fremdeles er i salg (også i Norge). Det er imidlertid ingenting som tyder på at det er noe særlig felles mellom nye og gamle Surface – det ser ut til at Microsoft har gjenbrukt et eldre navn. Som faktisk gjør seg mye bedre på nettbrett. Det spekuleres også i at selskapet holdt seg til et navn de allerede eide for at nettbrett-prosjektet skulle forbli hemmelig så lenge som mulig.

Uansett, du kan lese mer om opprinnelige Surface her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse