Apples nye MacBook Air-patent dekker langt mer enn den første som kun gjaldt undersiden.

Annonse


Dette får Apple-konkurrentene til å svette

Apple søkte tidligere i år patent på MacBook Air, men det patentet gjaldt kun undersiden av maskinen – nå kommer patentet konkurrentene virkelig bør frykte.

Tar patent på unibody-design

Så det var ikke akkurat noe veldig unikt Apple tok patent på i februar, bare akkurat måten Apple lager sin underside på, inkludert plastknottene.

Nå derimot, søker Apple patent på hele unibody-designet til MacBook Air – med tanke på at formfaktoren har blitt svært populær, kan det bli ganske så hektisk i advokatkontorene til konkurrentene fremover.

Screen Shot 2012-06-07 at 11.45.48 PM

Apple kan bli enda mer aggressive

Patentet Apple har fått godkjent gjelder det smale dråpe-designet til den bærbare Air-serien.

Det er ikke sikkert Apple vinner en eller flere saker mot Ultrabook-produsenter, men det er uansett bekymringsfullt for etthvert selskap å måtte ta opp kampen mot Apple og selskapets gigantiske mengde kontanter, eller for den saks skyld bevege seg i samme stilretning som Apple.

Har Apple planer om å gå til frontalangrep på Ultrabooks? Alt kan skje nå som selskapet har fått patent på Air' dråpedesign.

Selskapet har jo råd til å holde på i rettsaler lenge om de skulle velge å gå til aksjon. California-selskapet håper allerede på å stoppe salget av smartmobilene Samsung Galaxy S III og HTC One X. Nå venter bare alle på at de skal gå ut aggressivt mot produsenter av bærbare.

Cook prøver å balansere

Apples relativt ferske sjef, Tim Cook, uttalte for litt siden under D8-konferansen at selskapet ikke liker å være i patent-strider, og at det nåværende patent-systemet ikke fungerer.

Likevel var han også nøye med å påpeke at Apple ikke ønsker å være designeren til resten av bransjen.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse