Du kan bruke fingrene på den nye Thunderbolt-klare skjermen til Asus.

Annonse


Asus viser Thunderbolt-skjerm

Apple har lenge solgt skjermer med Thunderbolt-kobling, og den nye standarden for sammenkobling av utstyr har lenge blitt regnet som en OS X-greie.

Windows 8-revolusjonen
Nå ser de imidlertid ut som om Windows-verdenen kommer etter. Ikke minst på grunn av Windows 8, som jo gir muligheter for ekstern pekeskjerm.

Thunderbolt gir i likhet med USB mulighet for toveis kommunikasjon mellom skjerm og PC, noe som åpner muligheter for en rekke spennende nye funksjoner.

3D og touch
Asus ser ut til å være først ute (som vanlig er det farlig å påstå noe slikt…) med Thunderbolt-skjerm av de tradisjonelle PC-produsentene.

Annonse


Skjermen, som blir vist på Computex-messen på Taiwan i disse dager, er en 27-tommer med 1080p-oppløsning.

Ikke USB?
Den støtter i tillegg de «vanlige» formatene DisplayPort, HDMI og DVI. Skjermen støtter passiv 3D (altså med billige «kinobriller») og fungerer som pekeskjerm med Windows 8.

USB-koblingen ser derimot ut til å være fraværende, og kan være erstattet av langt raskere Thunderbolt.

Første hovedkort
Noe som kan gi oss en pekepinn om hvilken vei det trolig går, også med Viewsonic, Dell og alle de andre skjermprodusentene der ute.

Asus lanserte forøvrig nylig sitt første hovedkort med Thunderbolt. Det er trolig også det første utenfor Apple-familien.

Kilde:
Engadget.com

Annonse