Music_Hub

Annonse


Velkommen etter, Samsung!

Spotify, Wimp og alle de andre har allerede et godt grep om musikkmarkedet. Sony prøver hardt med strømming, mens Apple foreløpig bare selger musikkfiler.

«Vi også!»
Nå rekker Samsung opp hånden og sier «vi også!».

Denne uka lanserer de nemlig Music Hub, en egen musikktjeneste for deres nye og mye omtalte telefonen Galaxy SIII.

Nært samarbeid
Music Hub er på ingen måte et rent Samsung-produkt.

Tidligere denne måneden kjøpte Samsung den amerikanske Spotify-kloningen mSpot. På innholdsfronten samarbeider de nært med britiske 7Digital.

Både stream og kjøp
Music Hub er i den europeiske versjonen foreløpig bare tilgjengelig for Samsungs nye flaggskiptelefon Galaxy SII, men er andre steder i verden mulig å bruke også på andre nettbrett og telefoner i Galaxy-serien.

Music Hub er både strømming og filsalg, og slik håper Samsung på å gi folk det beste av begge verdener.

Med andre ord kan du strømme av hjertens lyst når du er inne i et WiFi/4G-område, mens du kan laste ned musikk via bredbånd for å ta med deg på veien når du bare har 3G eller ikke nett i det hele tatt.

Også i nettskyen
Og som om ikke dette var nok: Samsung benytter seg også av lagring i nettskyen, med en lignende teknologi som den Apple bruker med iCloud (ikke åpnet for musikk i Norge).

Det innebærer at låter du allerede har, vil bli «matchet» med samme innhold på Samsungs/7 Digital/mSports enorme, digitale lager i nettskyen og dermed være tilgjengelig overalt.

Koster hundre i måneden
Samsung kan skilte med 19 millioner låter, så noe burde du klare å finne som samsvarer med din smak.

Samtidig kan du høre tusenvis av nettradiokanaler på direkten gjennom Music Hub

Norske priser en ennå ikke fastsatt, men i Storbritannia koster det ti pund i måneden å få tilgang. Det er altså om lag en norsk hundrelapp, og dermed det samme som Spotify/WiMP.

Oppdatert: Music Hub har vært oppe og gått i over ett år i Norge. Artikkelen baserer seg på lanseringen i Storbritannia, som ifølge vår britiske kilde The Register skjer først nå. Vi beklager misforståelsen.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse