Den grønne linjen er Chrome, den blå Internet Explorer (IE) og den oransje Firefox. Som man ser har Chrome nå tatt igjen IE.

Annonse


Nå er Chrome størst!

Vi har i grunnen trodd det lenge. Men nå har det virkelig skjedd: Chrome er verdens mest brukte nettleser.

IE fortsatt størst på enkeltversjon
Det viser ferske tall for mars fra nettmålinginstituttet StatCounter.

Tallene gjelder samtlige versjoner. Sammenligner man enkeltversjoner, er versjon 8 av Internet Explorer suverent størst, med versjon 9 av samme nettleser på 2. plass.

På tredje plass ligger Firefox 3,6. Deretter IE 7 og så Chrome versjon 16.

Annerledes i Norge
Om vi ser på Norge er bildet noe annerledes. Her er IE samlet fortsatt mest brukt, mens Chrome ennå har et stykke igjen før den tar igjen forspranget.

Men også her i landet går Chrome-kurven oppover og IE-kurven nedover. Det er derfor trolig bare et tidsspørsmål før de to møtes, slik tilfellet er internasjonalt.

Chrome-fans leser ITavisen
ITavisen får sine tall fra det tyske nettmålingsinstituttet Scores. Her var Chrome desidert størst både i uka og månden som gikk, med en adel på rundt 27 prosent. Til sammenligning har IE 23 prosent og Firefox 22 prosent (april).

I uka som gikk er rangeringen lik, men prosentandelene hehnholsvis 30, 20 og 18.

Opera forbigått
Mars-tallene fra Statcounter er for øvrig litt nedslående for norske Opera, som lenge har stått sterkest på mobil.

For første gang gikk Googles egen Android-nettleser (som offisielt heter Android Robot) forbi Opera som den mest brukte nettleseren for mobil.

Det hører imidlertid med til historien at Opera tok igjen forspranget i april og mai, og at de pr. i dag fortsatt leder med god margin.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse