Nå blir det lettere for britisk politi å sjekke innholdet på telefonen til mistenkte personer. (Bildet er tatt under en demonstrasjon tidligere i år, og er bare ment som illustrasjon)

Annonse


Skanner telefonen automatisk

I USA foregår det en løpende diskusjon om politiet skal ha rett til å snoke i folks mobiltelefoner uten rettskjennelse.

Skanner automatisk
I Storbritannia har London-politiet bare tatt seg denne retten. Der i landet har man nå innført programvare som automatisk skanner mobilen for adresser, tekstmeldinger, kalenderoppføringer og lagrede numre, melder BBC.

Tidligere måtte telefonen sendes til eksperter for å få ut opplysningene. Nå kan det gjøres mer eller mindre automatisk på den lokale politistasjonen.

– Kan være menneskerettsbrudd
Det må vel å merke foreligge mistanke om at telefonen er brukt i kriminelt øyemed. Men den vurderingen er det jo hver enkelt polititjenestemann som tar.

Personvernaktivistene Privacy International mener at denne praksisen kan være brudd på menneskerettighetene, selv om det åpenbart ikke er brudd på britisk lov.

300 skal læres opp
Politiet hevder på sin side at data som blir tatt ut blir behandlet som alle andre opplysninger som politiet skaffer seg i etterforskingsøyemed.

300 politifolk i London skal nå læres opp i bruk av programvaren og utstyret som brukes til å skanne telefonene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse