Raspberry Pi B-modellen med 256MB. Det er nok til avspilling av 1080p-film med XBMC, men mer minne vil gjøre multitasking til en langt bedre opplevelse i Linux.

Annonse


Klare med 75000 Raspberry Pi

Etterspørselen er stor etter mini-datamaskinen/mediesenteret Raspberry Pi (les ITavisens egen test).

Super-billig
Ikke så rart, kanskje. For det interessante, nye produktet som nesten gir deg alt du trenger for å nyte medier på TV-skjermen koster bare 237 kroner i «bar» tilstand.

RS Components er en av to distributører (den andre er Farnell Electronics) av dingsen. De kan fortelle at de innen juli-august vil ha 75 000 enheter klare for utsendelse.

15000 på to dager
De kommer trolig til å gå unna. Derfor har RS Components strømlinjeformet bestillingssystemet sitt. Dette innebærer at de sluser kjøperne inn i bolker på 15 000 annenhver dag.

Store penger blir det imidlertid ikke av å selge et så billig produkt.

– Blir ikke rike
– Vi blir ikke rike av dette. Men kanskje vi blir berømte, spøker RS Components sjef for Australia og New Zealand, Jeremy Edward.

Edward kan også fortelle at mange av kjøperne er faste kunder hos RS Components, og at de fleste av dem har kunnskaper nok til å sette opp et produkt som Raspberry Pi (noe som ikke er helt enkelt, men ikke spesielt vanskelig heller).

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse