Vi hjelper deg: du behøver ikke sitte å kompilere Linux-distroer eller tukle med masse innstillinger med OpenELEC med XBMC inkludert.

Annonse


Denne trenger du til Raspberry Pi

I vår lille test av «Raspberry Pi» i går, brukte vi «OpenELEC» med «XBMC» bakt inn.

Ikke bare for utviklerne

Det geniale med dette OSet er at den starter «XBMC», og kun «XBMC». Ingen oppsett er nødvendig, ingen konfigurasjon av skjermoppsett, lyd eller annet tull. Det bare fungerer.

Og heldigvis for deg har vi fått tak i det komplette imaget (takk til utlåner av maskinvaren), for svært lett installasjon av «OpenELEC» med «XBMC». Det betyr at du ikke behøver å være ihuga Linux-nerd eller programmerer for å få det til.

Les også: Raspberry Pi er helt fantastisk.

Windows-program gjør jobben

Det eneste du skal gjøre er å kopiere, på riktig måte (det er ikke bare å kopiere over image-filen i Windows-utforskeren), image-filen til SD-kortet. SD-kortet må nemlig partisjoneres riktig med informasjon i image-filen. Dette gjøres med et «Win32 Disk Imager» i Windows, mens i OS X kan det gjøres fra terminalen.

Bruker du Windows følg denne guiden («Win32 Disk Imager» gjør jobben), mens OS X-brukere kan bruke denne (i enden av artikkelen). Vi testet sistnevnte i går med Debian, men fremgangsmåten er helt lik, det er bare imaget som kopieres over som er forskjellen.

Last ned det komplette imaget her. Om kun trenger enkeltfilene (for avanserte brukere) skaffer du dem her. Takk til Idar i Retriever for OpenELEC-byggversjonen.

Få tilgjengelige

Det er fortsatt produsert alt for få enheter til å møte etterspørselen, men masseproduksjonen skal være godt i gang.

Det betyr at om du utrolig nok skulle klare å skaffe til veie en nå (fra 200 dollar og oppover hos eBay), kommer den ikke med minnekort eller strømtilførsel. Kortet ligger også helt ubeskyttet så du må i så fall lage ditt eget lille kabinett om ønskelig, eller kjøpe denne.

Vi tipper det vi kommer til å se flere kreative løsninger i månedene fremover, og ikke minst mange interessante OS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse