iPad 2-modellen 2,4 har 32 nm.-brikker som gir mye bedre batterilevetid.

Annonse


Ny iPad 2-modell avslørt

Apples iPad 2-modeller fikk priskutt (WiFi 16-modellen: fra 3790 kroner til 2990 kroner) etter lanseringen av nye iPad.

iPad 2 nå enda bedre

Men det er ikke bare lavere pris (samt et bittelitt tynnere design og litt lavere vekt enn nye iPad), som er bedre med iPad 2.

For Apple har nemlig utstyrt helt nye iPad 2-enheter med en oppdatert A5-brikke som bruker mindre strøm. Dette takket være 32 nm.-produksjonsteknikk – gamle iPad 2 bruker 45 nm.-produksjonsteknikk.

Kan ikke undersøkes i butikken

Det gledelige for eierne av en slik helt fersk modell, er selvsagt at batterilevetiden som er enda bedre. Apple har ikke annonsert noe rundt dette, men velger altså strategien at kjøperen får en gledelig overraskelse.

Dessverre er det umulig å finne ut om det er den nye eller gamle modellen du holder å hånda i butikken, uten å åpne den.

Mye bedre batterilevetid

Det er faktisk snakk om en ganske vesentlig lengre brukstid også, før du behøver å lade 2,4-modellen.

Det er kun «Asus Eee Pad» og «Eee Pad Transformer Prime», begge med dock, som leverer lengre surfetid (14.63 og 13.13 respektivt). Nye iPad 2 leverer 11.7 timer, mens iPad 2 leverer 10.1, mens nye iPad på WiFi lever i 9.28 timer.

Har du den nye eller den gamle?

Er du usikker på om du har nye iPad 2, eller dessverre sitter på den gamle? Det enkleste er å finne ut om den ble levert med iOS 5.1, eller om oppdatering måtte til.

Likevel kan det tenkes at også noen eldre modeller blir levert med iOS 5.1, så for å være helt sikker kan du laste ned Geekbench, Linpack eller Battery Life Pro.

Om dette programmet rapporterer at det er en «Pad2,4», så kan du glede deg over enda lenger batterilevetid enn 10 timer.

Kilde:
Anandtech

46025
(Ill.: Anandtech)
46026
(Ill.: Anandtech)
46079
(Ill.: Anandtech)
diesizecomparison
(Ill.: Anandtech)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse