Anonymous Norge er grundig lei av det de kaller "en gjeng 14-16 åringer". Nå røper de identiteten deres, hevder de selv.

Annonse


– Disse står bak angrepene

I den siste tiden har en gruppe som kaller seg DotNetFuckers skapt problemer for flere kjente og til dels store nettsteder i Norge med tjenestenektangrep (DDoS).

Fikk nok
Blant ofrene er både Norsk Tipping, banken DnB og Politiets sikkerhetstjeneste PST. Også ITavisen er rammet. Det samme er våre søsterpublikasjoner digi.no og DinSide.no.

DotNetFuckers ser ut til å ha lav status blant «seriøse» hacktivister. Og nå har i hvert fall den norske grenene av Anonymous fått nok.

«Gamle» aksjonister
Anonymous har gjennomført et stort antall spektakulære aksjoner mot høyprofilerte bedrifter og organisasjoner som har gjort eller sagt ting de ikke liker. Det mest kjente eksempelet er aksjonene mot betalingsselskapene MasterCard, Visa og PayPal, da disse nektet å formidle donasjoner til Wikileaks.

Annonse
Hacktivistene har også vært arge motstandere av Scientologikirken, og har også uttrykt støtte til Occupy Wall Street-bevegelsen.

Røper navnene
Nå retter Anonymous sin vrede mot DotNetFuckers. På nettsiden zupadev.com lister de opp navnene på tre av fire personer som ifølge dem skal stå bak DotNetFuckers-angrepene.

Opprinnelig sto det fire navn på listen – senere ble ett av navnene erstattet med stjerner. Begrunnelsen er denne personens unge alder. Ett av navnene er senere endret, visstnok fordi det første navnet var feil.

– En gjeng 14-16 åringer
– DotNetFuckers består av en gjeng 14-16 åringer med svært lite datakompetanse. Så langt har vi ikke funnet noe motiv for angrepene, så vi går ut ifra at de gjør dette for et «kick» eller for å ødelegge for andre. De er en guttegjeng som henger på HackForums (skidforums) og vi er sikre på at det er der de har kjøpt botnettet sitt, heter det i teksten under navnelisten.

Også i utlandet
«Outingen» ble annonsert på Anonymous Norges Twitter-konto i ettermiddag.

Hactivistene sier at dette er et pågående prosjekt, og at de etter hvert vil komme med mer informasjon om gruppa som i tillegg til en rekke tjenestenekt (DDoS)-angrep mot norske bedrifter også har lammet den britiske sikkerhetstjenesten SOCA og den tyske storavisen Bild.

Mye kan tyde på at dette har skjedd i samarbeid med likesinnede i utlandet.

Påstandene på zupadev.com står for Anonymous egen regning. ITavisen har ikke sjekket om personene på listen er reelle, om de er med i DotNetFuckers eller om de har vært med på angrepene. Vi velger derfor å ikke publisere navnene, og i stedet henvise til nettsiden.

Det er også verd å merke seg at ITavisen i dette tilfelle er part i saken, og at det derfor er vanskelig å bli oppfattet som nøytral.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse