Filmer i dette formatet kan ikke spilles lenger i Windows, med mindre du kjøper en tilleggspakke.

Annonse


Denne kan ikke spilles i Windows 8

Optiske medier er på hell, sier mange.

Støtter alt – unntatt disker
Det mener tydeligvis også Microsoft. For i Windows 8 blir det ikke mulig å spille av filmplater r«ett ut av boksen» (VLC og andre uavhengige mediespillere vil fortsatt fungere) uten et spesielt Media Center-tillegg som du må betale for.

Derimot er nær sagt alle former for filbaserte lyd-og bildeformater støttet: H.264, VC-1, AVI, MP4, AAC, WMA, MP3 og PCM – for å nevne noen. I tillegg støtter Windows 8 Dolbys surroundformater, som ironisk nok stort sett er å finne på DVD og Blu-ray.

Fokus på digitalt
Microsoft begrunner avgjørelsen med at DVD-bruken på PC faller voldsomt, og at selskapets fokus nå ligger på filbasert underholdning.

Dette står i skarp kontrast til underholdningsbransjen, som fortsatt tviholder på DVD, CD og Blu-ray som sine primære formater. Dette på tross av at stadig flere nå etterspør underholdning via nettet.

Må kjøpe tilleggspakke
Både i USA og Europa går Spotify og andre musikkstrømmere sin seiersgang. Og i USA er for lengst videotjenester som Netflix godt etablert.

Om du absolutt vil spille DVD i Windows 8, må du kjøpe Windows Media Center som tilleggspakke. Hvor mye denne vil koste, er ennå ikke kjent.

Også Apple
Microsofts hovedkonkurrent Apple har for lengst avskrevet både DVD og Blu-ray som framtidas databærere for underholdning.

De er ikke med i Blu-ray-konsortiet, og har signalisert at kommende generasjoner maskiner ikke vil ha optisk drev i det hele tatt. DVD-spillerne er allerede borte fra MacBook Air-serien, og det er ventet at de etter hvert også vil forsvinne fra MacBook Pro og iMac.

Støtter ikke Blu-ray
Heller ikke Windows 7 støtter Blu-ray direkte – man må bruke tredjeparts programvare for å spille av platene.

Nå blir altså dette også tilfelle med gode, gamle DVD. Det er heller ingen ting som tyder på at Blu-ray vil bli direkte støttet i Windows 8.

Kilder:
Microsoft MSDN
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse