Peter Fein fra Chicago er en del av Anonymous-nettverket.

Annonse


– Det er dette jeg tror på

Som oftest skjuler Anonymous-«medlemmene» seg bak Guy Fawkes-masker, falske IP-adresser og mørke nett.

Digitale overgrep
Peter Fein fra Chicago er i så måte et unntak. I en BBC-reportasje som ble sendt i Storbritannia i går, og som er lagt ut på nett, forteller han hvorfor han engasjerer seg mot det han mener er digitale overgrep fra regjeringer og private selskaper rundt om i verden.

Fein er engasjert i gruppa Telecomix, sokm har nære forbindelser til Anonymous.

– Det er et privilegium for meg å få lov til å bruke sine evner og kunnskaper på noe jeg tror på, sier han i reportasjen.

Ikke med på ulovligheter
Fein vil imidlertid ikke være med på ulovlige aktiviteter, som for eksempel DDoS-angrep. Han forsvarer likevel angrepene, som kanskje er det viktigste våpenet Anonymous bruker i kampen mot det de ser på som sensur, overvåking og markedsdiktatur.

– DDoS er sivil ulydighet. Jeg sidestiller det med alle andre protestaksjoner, som boikott av varer, gatedemonstrasjoner og blokkering av innganger til butikker, sier han.

Forventer beskyttelse
Fein sier han «henger med» folk som foretar disse angrepene, men at han selv ikke ønsker å delta.

Han viser stolt fram kommunikasjonen han har med aktivister i Syria, og sier at han forventer at den britiske stat skal beskytte ham om noen vil «ta» ham.

– Som et flagg
Det er utvilsomt mange meninger om hvem og hva Anonymous er. Mange gir seg ut for å være medlemmer og talspersoner, for så å bli skutt ned av talerstolen av de «egentlige» Anonymous.

– Anonymous er som et flagg vi kan ta fram hver gang vi skal utføre en aksjon, sier Peter Fein.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse