The Pirate Bay skifter stadig forside. Akkurat nå kaller de seg «The Promo Bay».

Annonse


– Bare fordi vi ikke er rike

Britisk rett avgjorde i fredag at britiske nettleverandører må blokkere mot thepiratebay.se.

Motsatt av Norge
Dette fordi de mener nettstedet medvirker til brudd på opphavsretten. Film-, musikk-, spill- og programvarebransjen har dermed fått medhold i det som norsk rett ikke ville gi den norske musikkbransjen medhold i.

Ikke overraskende er The Pirate Bay, som nå igjen holder til i Sverige etter en nomadetilværelse på flukt fra diverse myndigheter og rettighetshavere, lite fornøyd med dommen.

– Fordi vi ikke er rike
sin egen blogg påpeker de at mens vestlige land til stadighet klager på nettsensur i land som Kina. Iran og Saudi-Arabia, har de ingen problemer med å sensurere The Pirate Bay.

Annonse


– Vi har ingen talerett fordi vi ikke er rike, hevder skribenten, som bruker pseudonymet «WinstonUK».

Brukes som markedsføring
Ifølge blogginnlegget brukes The Pirate Bay stadig oftere som markedsføring for artister som nå ligger på de engelske hitlistene.

– Vi er rett og slett en konkurrent som de nå har greid å presse ut av markedet på mafia-vis, heter det.

Slik kommer du rundt
I blogginnlegget ligger det også teknisk informasjon om hvordan du kommer rundt blokkeringen. Det kan skje ved å bruke VPN (Virtual Private Network), å bruke TOR eller et annet såkalt «darknet».

Man kan også endre navneserver-innstillingene ved å bruke OpenDNS.

Med andre ord er det vanskelig (om ikke umulig) for myndighetene å blokkere effektivt. De gjør bare ting litt vanskeligere for vanlige folk.

Annonse