Svært tidlig test-maskinvare, foreløpig med RIMs nettbrett-OS, Playbook. Ferdig maskinvare og Blackberry 10 ventes i løpet av året.

Annonse


Kan denne klare det umulige?

RIMs siste håp er selskapets første med fullt fokus på berøring. Høres det ut som det er for sent for RIM å ikke komme med slik maskinvare før nå, er det fordi toget allerede kan ha passert.

Er BlackBerry 10 nok?

Den vaklende, en gang elskede stor-spilleren i bedriftsmarkedet, viste i dag frem det som er selskapets trolige siste forsøk på å beholde kundene sine. Mobilen som vises frem i klippet under en tidlig test-versjon som viser frem noen av OSets funksjonalitet, og den ble vist frem (nesten) for første gang under Blackberry World.

En av grunnene til RIMs suksess, foruten en svært sikker og kjapp e-post-plattform myntet på bedrifter, er mobilenes gode maskinvaren-tastatur. Men nå som det er kjent at Blackberry 10 prøver å innhente konkurrentene, som alle har satset for fullt på berøring i mange år allerede. Klarer RIM å fornye seg nok til å overleve?

cascades_medium

Endelig en smart ordbok?

I demoen under demonstreres en av tingene som kan få bedriftskundene til å bli værende. OSet skal nemlig være smart nok til å regne seg frem hva ditt neste ord blir. Om dette fungerer i praksis, er det uten tvil en viktig innovasjon i kampen mot Apple og Google.

En annen ganske kul, og dette er også i hovedsak forbruker-funksjon, er kameraets mulighet til å automatisk mellomlagre slik at du kan gå noen sekunder tilbake og velge et annet bildet. Blackberry 10 støtter også AirPlay-lignende funksjoner som speiling av innhold på mobilen til TVen.

Gir ikke opp maskinvare-tastatur

Nå er det ikke slik at selskapet gir opp fysiske tastatur helt. Det kommer nemlig mobiler med maskinvare-tastatur, men ikke før Blackberry 10 er på markedet.

OSet ventes en eller annen gang i løpet av året, og det samme gjør mobilene. OSet du ser presenteres på prototype-mobilen med full berøring bruker RIMs PlayBoook nettbrett-OS tl tiern er ferdigutviklet.

Forøvrig, det var RIM som stod bak Wake Up-kampanjen.

Kilder:
The Verge
Neowin
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse