Opera Mini har mange brukere i Afrika og Sør-Amerika, der mobil ofte er bese alternativ for nettbruk.

Annonse


Har 169 millioner brukere

Opera er ikke helt i samme liga som Forefox, Chrome, Internet Explorer og Safari på PC og Mac når det gjelder antallet brukere.

Nesten 170 millioner
Men regner vi med mobilsiden, ser bildet ganske annerledes ut for den norske nettleseren.

Ifølge en såkalt hvitbok (white paper) som Opera nylig ga ut, har den mobile nettleseren Opera Mini med stort og smått hele 168,8 millioner brukere.

I hvitboka refereres det til en undersøkelse som ble foretatt i tidsrommet november 2010 til november 2011.

Bruker bare mobil
I undersøkelsen går det fram at 56 prosent av Opera-brukerne overhodet ikke benytter PC når de skal på nett – bare mobil. For de andre nettlesernes vedkommende er dette tallet langt lavere – 43 prosent.

Mobil nettsurfing står spesielt sterkt i land utenfor Europa og USA. I Egypt er det for eksempel 72 prosent som bare bruker mobil når det skal på nett.

I Bangladesh er tallet 69 prosent, i Brasil 6 prosent og i Sør-Afrika 61 prosent.

Billigere og mer tilgjengelig
Ofte er det billigere å bruke mobil enn vanlig nett, men like ofte har man rett og slett ikke noe annet valg. Dette fordi kabelinfrastrukturen ofte er dårlig utbygd, mens det er tett mellom basestasjonene.

Opera Mini passer sm hånd i hanske til disse brukerne. Mesteparten av «tyggingen» foregår på Opera egen server, og dermed sparer man båe penger, båndbredde og prosessorkraft.

Kilde:
Techcrunch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse