Prometheus-androiden David kan bli realitet i løpet av 50 til hundre år. Derfor må vi forberede oss, mener et knippe Cambridge-forskere.

Annonse


Her er «Prometheus»-roboten

Den 1. juni har Ridley Scotts nye science fiction-storfilm Prometheus première.

Men allerede nå er oppladingen i full gang.

Robot i mannskapet
Filmselskapet Twentieth Century Fox har som vanlige ute flere trailere (den siste av dem kan du se under denne artikkelen, de øvrige ligger HER) for å pirre interessen for det mange (men ikke regissøren selv) anser som en forhistorie (prequel) til de fire Alien-filmene.

Med i romskipet Prometheus er en en avansert robot, akkurat som i tidligere Alien-sammenheng. «David» i den kommende filmen er laget av det fiktive selskapet Weyland Corporation, og er minst like menneskelignende som Bishop, som er med i Aliens fra 1986.

Både Bishop og «David» i Promotheus er roboter av androide-typen. Det vil si etterligninger av mennesker (såkalt syntetiske organismer), i motsetning til «skraphaug-roboter» som R2D2 og C3-PO i Star Wars-filmene.

Fiktiv annonse
Dette selskapet har nå satt inn en annonse i papirutgaven av den store, amerikanske finansavisen The Wall Street Journal.

I tillegg har en reklamevideo som gir seg ut for å være laget av Weyland, og som nå går sin seiersgang på YouTube (se under).

Utstyrt med følelser
Roboten har i følge det fiktive selskapet «en kunstig intelligens nesten umulig å skille fra menneskeheten selv», og er utstyrt både med fysiske egenskaper, teknologi, intelligens og til og med følelser.

Foruroligende nok reklamerer selskapet for at roboten også tar på seg oppdrag som av etiske og moralske årsaker kan være for vanskelig for ekte mennesker å utføre…

Roboten spilles for øvrig av Michael Fassbender.

Her er «Weyland»-videoen:

Og her er den nyeste «Prometheus»-traileren:

Offisielt nettsted for Prometheus
Prometheus Facebook-side

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse