Trojaner-dokumentet.

Annonse


Nå angriper de Mac igjen

Office-dokumenter brukes for å infisere maskiner med OS X.

Advarer mot SabPub

Trojaneren døpt «Backdoor.OSX.SabPub.a» utnytter kun svakheter på en Mac – i dette tilfellet ved hjelp av Office-programvarepakken til Microsoft og Oracles Java.

Trojaneren er ikke ny, men ble avslørt allerede for en måned siden. Den sprer seg som Flashback ved å utnytte et hull i Java. Hullet medfører at den ikke fanges opp av sikkerhetsprogramvare, og brukeren blir infisert ved å laste inn det infiserte Office-dokumentet.

Les også: Denne må du installere om du bruker Mac.

Prøver å lage botnet

Når trojaneren har infisert maskinen søker den etter dokumenter på offerets maskin – trolig i et forsøk på å laste opp dokumentene på hackernes egne servere.

Maskinene som er infisert blir automatisk medlem i hackernes botnet. Enkelt forklart kan hackerne ved hjelp av et botnet styre mange infiserte maskiner og bruke dem i målrettede angrep.

Fra Kina?

Det er ikke umulig at trojaneren har opphav i Kina da den infiserte .doc-filens originale filnavn er «10th March Statemnet».

Dette er en referanse til Dalai Lama og Tibet. Tibets åndelige leder, Dalai Lama, holdt nemlig en tale i forbindelse med et Tibet-jubileum. Kina anerkjenner ikke Tibet som en selvstendig nasjon. Det har også tidligere vært spekulert i om Kinesiske hackere angriper Tibet-vennlige nettbrukere.

Trojaner-dokumentet.

Kilder:
Securelist
Securelist

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse