original

Annonse


Klarer de å lure Mac-brukerne også?

Det har blitt oppdaget en ny trojaner som er smart nok til å infisere både Windows og Mac.

Kina-server

En kjent metode brukt for å ta kontroll over Windows-maskiner har kommet til Mac-plattformen. Det kan sikkerhetseksperter hos ESET avsløre.

Trojaneren skjuler seg bak å angivelig være et Word-dokument sendt per e-post. Åpnes dokumentet installeres det en trojaner uten at brukeren er klar over det. Trojaneren kobler seg så til hackernes server i Kina der de kan styre den infiserte maskinen.

Politisk motivert?

Trojaneren gir hackerne full tilgang til offerets maskin. «Formålet her er helt klart informasjons-tyveri», forklarer ESETs Alexis Dorais-Joncas.

Mye kan tyde på at angrepene er politisk motiverte. Som nevnt står hackernes server trolig i Kina og en av de første som ble utsatt for hacken er Tibetanske NGOs (non-governmental organization).

En drittpakke til to OS

En ny trend ser altså ut til å få fotfeste: å levere virus som kan angripe både Windows og Mac i en og samme pakke:

«Det er interessant å se at angriperne utvikler fler-plattforms-angrep: vi har sett Mac-drittvare og Windows-drittvare i en og samme pakke. Trojaneren finner selv ut av hvilket OS brukeren kjører, og starter den riktige versjonen.»

Kilde:
Arstechnica

Denne e-posten inneholder angivelig et .doc-dokument, men som i virkeligheten er en farlig trojaner som gir hackeren full tilgang til Windows eller Mac-maskiner. Hackernes server står trolig i Kina og derfra styres de infiserte maskinene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse