USAs største butikkjede åpner for film fra nettskyen. Men du må pent møte i butikken med filmen under armen for å få det til.

Annonse


Tidenes dummeste?

USAs største butikkjede Wal-Mart har omsider skjønt at folk ikke nødvendigvis ønsker å rote i hyllene, ta ut en disk av en eske, trykke på Play og vente en evighet når de skal kose seg med en film.

Det store MEN
Men – og det er et kjempestort MEN her – filmbransjen har ikke skjønt at folk kanskje ønsker å kvitte seg med fysiske medier overhodet.

Ja, kanskje de til og med ønsker å bruke tiden på å se filmen framfor å kjøre fram og tilbake til butikken for å låse den opp i nettskyen?

Kan du være så snill…
For det er akkurat det Wal-Mart lanserer nå. Først må du kjøpe en DVD eller Blu-ray. Så må du spørre den snille damen eller mannen bak disken om å få låst den opp for strømming fra nettet.

Så kan du gå hjem og logge deg inn for å se filmen, etter å ha puttet den nå helt unødvendige esken med disken blant alle de andre støvsamlerne i hyller og skuffer.

– Feil selskap!
Wal-Mart har inngått avtale med UltraViolet, som igjen har avtale med filmselskapene Universal, Paramount, Warner Brothers, Sony Pictures og Fox. Kommer du i butikken med en Disney-film, blir du med andre ord avvist i døra…

Om du har film fra riktig selskap, får du imidlertid lov til å betale mellom to og fire dollar (mellom 11 og 23 kroner – avhengig av hvor gammel filmen er) for å få gjort den tilgjengelig via nettskyen.

Baklengs inn i framtida
Sine mangler til tross – dette er utvilsomt framtida for filmbransjen, akkurat som det er nåtid for musikkbransjen med Spotify, Wimp og alle de andre.

Plateselskapene har i hvert fall vett til å la deg slippe å ta med CD-en til butikken en mils vei unna for å få lagret og spilt den slik du vil.

Kilde:
StreamingMediaBlog.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse