Fra svensk politis aksjon i 2006.

Annonse


Frykter politi-aksjon – ruster opp

Det var i 2006 at svensk politi gikk til stor-aksjon mot den kjente fildelingstjenesten og tok med seg blant annet servere som bevismateriale.

Lekket politi-informasjon

Det er på bloggen til fildelings-tjenesten at de forklarer at de skal ha fått kjennskap til en ny stor-aksjon det nå trappes opp til. På bloggen advares det mot at både serverne og domenet (sistnevnte er nå svensk igjen) skal raides av svensk politi «i fremtiden».

«Den svenske distrikts-advokaten Fredrik Ingblad startet en ny Pirate Bay-etterforskning i 2010. Informasjon lekket til oss sporadisk tidligere og senere via flere kilder, nesten hver eneste dag», skriver The Pirate Bay på sin blogg.

Ruster seg mot raid

The Pirate Bay bedyrer fortsatt sin uskyld og har samtidig merket seg at overvåkningen av siden økte, ikke overraskende, etter at de flyttet domenet fra .org til .se.

Bak kulissene jobber nå teamet med å sørge for at nettsiden ikke går ned selv om både servere, domene-navn og Internett-rutere skulle bli tatt ned av svenske myndigheter.

I 2006 bekreftet amerikanske myndigheter at de presset Sverige til å gå til aksjon mot fildelingsnettsiden noe som senere førte til et forsøk på politisk oppvask.

Fra raidet i 2006:

Kilde:
The Pirate Bay

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse