Hector Xavier Monsegur, alias «Sabu», ble avslørt av en tidligere Anonymous-aktivist.

Annonse


Det tok bare fire timer å blåse «Sabu»

Jennifer Emick jobbet tett sammen med Anonymous da de hamret løs på Scientologi-kirken i Project Chanology.

Ble mer og mer kritisk
Siden ble hun mer kritisk til hackergruppas aktiviteter.

Det hele toppet seg da hun ble utsatt for grov sjikane fra andre Anonymous-medlemmer etter å ha kritisert aktivitetene deres på nettet.

Ville avsløre
Både for Emick og andre eks-hackere ble det en favorittsyssel å avsløre identitetene til de sentrale aktørene i nettverket.

Selv konsentrerte hun seg om «Sabu», som egentlig heter Hector Xavier Monsegur.

Fire timers jobb
Etter at hun hadde lagt den ulovlige hacker-karrieren bak seg, fikk Emick jobb i selskapet Backtrace Security. Sammen med kollegene satte hun seg ned for å finne ut hvem Sabu var.

– Det tok meg fire timer, sier Emick til CNet.com.

Enkel metode
Metoden hun brukte var nærmest latterlig enkel. Gjennom en venn kom hun seg inn i et chatterom der Monsegur var aktiv. I en av loggfilene fantes det en henvising til et nettsted der Monsegur hadde lagt ut bilder og video av bilen sin, en 25 år gammel Toyota AE86.

Gjennom opplysninger som lå i tilknytning til YouTube-videoen kunne Emick søke opp Monesurs Facebook-konto via et Google-søk. Dermed var han avslørt.

Vervet av FBI
Backtrace Security publiserte i mars i fjor Monsegur og fire andre LulzSec-navn på nettet, men ble bedt av FBI om å fjerne dem.

På grunnlag av opplysningene tok FBI kontakt med Monsegur og konfronterte ham med en alvorlig tiltale på 12 punkter.

Dette fikk ham til å velge å arbeide som informant og infiltratør for FBI, noe som natt til i går førte til arrestasjoner av seks LulzSec-medlemmer.

Tette bånd
Selv om mange har forsøkt å røyklegge forbindelsene mellom LulzSec, AntiSec ogh Anonymous, tyder de siste dagenes politiaksjoner på at båndene er tette.

Ifølge FBI styrer en liten kjerne på ca. ti personer hele den politiske hacker-aktiviteten. Dette blir iherdig benektet av blant annet Anonymous, som regner seg selv som en folkebevegelse.

Politikk og hacking
Felles for alle gruppene er at de i politisk øyemed tar ned nettsteder som tilhører maktsentre i samfunnet. Samtidig legger de ut konfidensielle brukeropplysninger for å skade ofrene sine.

Bevegelsen sprang ut av et miljø rundt det åpne forumet 4Chan, som opprinnelig ble opprettet for å diskutere japanske filmer og tegneserier (manga og anime).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse