Slik presenterer Operation GlobalBlackout seg på Pastebin.

Annonse


– Vi vil ta ned hele nettet

En gruppe hackere som påberoper seg å tilhøre Anonymous sier at de vil lamme HTTP-delen av nettets grunnstruktur (backbone) den 31. mars.

Tar avstand
Nå tar Anonymous kraftig avstand fra den angivelige aksjonen.

Meldingen, som er undertegnet «Operation GlobalBlackOut», ble lagt ut på Pastebin. På dette nettstedet utøves det ingen form for redaksjonell kontroll av det som blir lagt ut.

Dermed sier det seg selv at det ikke er mulig å verifisere hvem som egentlig står bak.

Annonse


Vil ta ned 13 rotservere
I meldingen heter det:

«Den 31. mars vil Anonymous skru av Internett. For å oppnå dette, vil vi ta ned de 13 DNS-rotserverne som holder nettet oppe. Ved å stenge disse vil vi lamme hele HTTP-delen av Internett, som jo er den mest brukte.»

Gruppa lister deretter opp IP-adressene til Internetts «grunnfjell», før de går videre med de tekniske detaljene som angivelig skal kunne inngå i et forsøk på å lamme nettet.

Vil lage navne-kaos
HTTP (Hypertext Transfer Protocol) er som kjent den delen av Internett som vanlige nettsider bruker. Og DNS (Domain Name System) oversetter IP-adresser til forståelige nettadresser.

Dersom noen virkelig hadde greid å ta ned navneserverne, ville ingen kunne lese verken VG, ITavisen eller for den saks skyld Anonymous egne nettsider dersom uten å kjenne direkteadressen (for eksempel 82.117.50.12 for ITavisens vedkommende).

SOPA-protest
Aksjonen skulle angivelig skje for å protestere mot SOPA og finansfolket på Wall Street.

– Bare midlertidig
Samtidig sier Operation GlobalBlackOut at de slett ikke ønsker å drepe Internett. De sier stengingen bare er midlertidig, og at de «bare vil treffe der det gjør mest vondt».

Kilder som gir deg ut for å være «det virkelige Anonymous» har tatt kraftig avstand fra aksjonen. på Anonymous «offisielle» Twitter-konto AnonOps blir den latterliggjort.

– NSA står bak
Og i denne videoen blir det til og med hevdet at den angivelige aksjonen er iscenesatt av den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA for må skape frykt:

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse