«Notifications» innstillingene.

Annonse


Slik varsles du i nye OS X

Mountain Lion, den nye versjonen (10.8) av Apples fullblods-OS henter svært mye fra iOS. 10.8 kommer til sensommeren.

Smelter sammen

En tettere kobling mellom de to økosystemene ble startet allerede i Lion, men 10.8 tar det mye lengre, for nå skal også iOS’ varslingssenter over på OS X (Apple har for lengst droppet «Mac» fra OS X-merkevaren).

Growl har lenge vært et must for alle med litt interesse for Apples OS, men nå kan det se ut til at dette programmet blir mye mindre attraktivt.

Les også: Disse Macene støtter ikke nye OS X.

Støtter kun Mac App Store

Dvs., det blir ikke helt danket ut. Dette fordi Apples «Notifications» kun støtter apps kjøpt i Mac App Store, mens Growl støtter tredjepartsprogrammer.

Det er ikke bare utseendet på notifikasjonsverktøylinjen som er svært lik iOS’ måte å gjøre det på, men også innstillingene er veldig likt mobil og nettbrett-versjonen.

To varslingsvalg

På venstre side får du en liste over støttede Apps, mens på høyreside velger man hvordan den respektive appen skal varlse deg: ingen varsel, en banner (banners dukker oppe på høyre side og forsvinner automatisk etter noen sekunder) eller det Apple rett og slett kaller varsler.

Sistnevnte er en boks du aktivt må trykke på før den forsvinner. Du kan også velge om det skal spilles en lyd når du mottar varsler og om varslingssenteret skal telle antall notifikasjoner samt hvor mange varsler man vil se på listen.

Kilder:
MacStories
Apple

Notification Center.
(Ill.: Apple)
Notification Banners.
(Ill.: Apple)
Notifications everywhere.
(Ill.: Apple)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse