Pinterest

Annonse


Vokser raskest i verden

Hørt om Pinterest? Om du er en gjennomsnittsleser av ITavisen (mann mellom 19 og 35 år), er det kanskje ikke så rart om du ikke har det.

Vesker, sko og kjoler
For dette sosiale nettverket (som egentlig er en kombinasjon av anbefalingstjeneste og oppslagstavle for bilder) er det damene som dominerer foreløpig.

Med andre ord dreier det seg mye om vesker, sko og kjoler – langt mer enn biler, flatskjermer og dame med lite klær. Selv om de forekommer.

Liker film og sitron
Likevel er det i hvert fall en mann som har meldt sin interesse, ifølge CNet.com: Facebook-sjefen Mark Zuckerberg.

Annonse


Han finner du på Pinterest under kallenavnet Zuck. Han forteller at han liker filmene Bridesmaids og Moneyball, samt at han morer seg med å sprøyte konditorfarge inn i sitroner…

Bruker konkurrentene
Zuckerberg har så langt fått 2 558 Pinterest-følgesvenner.

Det hører med til historien at Zuckerberg fra før av er ganske raus når det gjelder å slutte seg til konkurrentene. Han har (ekte) kontoer både på Twitter og Google+.

Øker med 200 000 pr. dag
Pinterest er nå det raskest voksende sosiale nettverket i verden, og er etter et knapt år på nettet nummer 102 blant verdens mest besøkte nettsteder, ifølge nettmåleren Alexa.

Ifølge Appdata.com øker nå Pinterest med 200 000 brukere pr. dag. Den 11. februar var antallet opprettede kontoer 10.4 millioner. Og bare siden nyttår har antallet daglige brukere økt fra 810 000 til over to millioner.

Hele 97 prosent av de som «liker» Pinterest på Facebook er kvinner, ifølge Techcrunch.com. Nøyaktige tall på kjønnsfordelingen finnes ikke.

Annonse


Annonse


Annonse