Jobs jobbet trolig ikke bare med iPhone 5, men var også med på utviklingen av både 5S og 6.

Annonse


Dette rakk ikke Jobs før han døde

I et intervju med The Wall Street Journal avslører musiker Neil Young at han snakket med Steve Jobs om lydkvalitet og faktisk jobbet med den avdøde Apple-sjefen å forbedre den.

Apple endret alt

Jobs og Apple revolusjonerte måten vi konsumerer og hører på musikk med iPod, iPhone og iTunes-musikktjenesten, men trodde du Jobs, som var perfeksjonist i alt (minus ørepluggene som følger med iPod og iPhone) han foretok seg, nøyde seg med iTunes-tjenesten hjemme?

Nei, for ifølge Neil Young foretrakk Jobs vinyl når han skulle høre på sine Dylan og Beatles-album og Young er langt fra fornøyd med lydkvaliteten i vårt nye, digitale musikkunivers (og det er ikke første gang han klager):

«Mitt mål er å prøve og redde kunstformen jeg har utøvd for de siste 50 årene. Vi lever i en digital tidsalder, og dessverre, det er nedverdiger musikken vår, forbedrer den ikke.»

– Har gitt opp ikke-komprimert musikk

Jobs var heller ikke fornøyd med lydkvaliteten servert via iTunes og jobbet ifølge en CNN-artikkel, skrevet for ett år siden, med å levere høyoppløst musikk via iTunes, men som kjent døde Jobs 5. oktober i fjor og rakk aldri å fullføre planene.

Nå påstår altså Neil Young i intervjuet med Walt Mossberg fra The Wall Street Journals tekno-avdeling All Things D, at Jobs ville levere ikke-komprimert musikk digitalt, men at Apple mer eller mindre har skrinlagt dette prosjektet nå, selv om det i mai i fjor ble kjent at en tidligere THX-sjef ble med på laget.

– Piratkopiering er den nye radioen

«Piratkopiering er den nye radioen. Det er slik musikken blir delt», forklarte Young, men påpeker at han likevel liker plateselskapene, i hvert fall sitt eget:

«Det jeg liker med plateselskapene er at de presenterer og nærer kunstnere som ikke finnes på iTunes og ikke eksisterer på Amazon.

Det er det et plateselskap gjør og det er derfor jeg liker mitt plateselskap. Folk ser på plateselskap som om de er foreldet, men det er mye sjel der, mange folk som bryr seg om musikk og det er veldig viktig.»

Kilder:
AllThingsD
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse