Filmbransjen vil fortsatt ha SOPA.

Annonse


– Vi gir ikke opp SOPA

Motstandere av den meget kontroversielle SOPA-loven vant et slag i helgen, da lovens største støttespiller, Lamar Smith, trakk tilbake forslaget etter massive protester tidligere forrige uke.

Smith selv sier at han har hørt på kritikerne, og vil vente med lovforslaget til det er bredere enighet om hvordan den kan gjennomføres.

Står på sitt
Det er tydelig at den amerikanske film- og musikkbransjen har tenkt å fortsette å slåss for en løsning som ligner på SOPA. Filmbransjeorganet MPAA har sendt ut en pressemelding der de hevder at utenlandske tyver vil fortsette å ha en trygg havn på internett, og at amerikanske jobber vil fortsette å forsvinne.

Andre organisasjoner i musikk- og filmindustrien sier også at motstanderne av loven har spredt usannheter om SOPA til publikum.

Annonse


Politisk støtte
Flere politikere, håper også at loven vil gjennomføres, blant annet vil senatoren bak Protect IP gjerne sende forslaget til presidentens bord i løpet av året.

På den andre siden er det gledelig å se at ESA, paraplyorganisasjonen for spillbransjen, har trukket sin støtte for SOPA.

Likevel er det ingen tvil om at protestene har hatt en innvirkning, men at SOPA kan fremdeles bli en realitet.

Kilde:
CNet

Les også:
Både SOPA og PIPA utsatt på ubestemt tid (digi.no).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse