Dette skjermbildet fra Akamai er fra natt til fredag norsk tid. Den globale nett-trafikken ligger som man ser 24,01 prosent over normalen.

Annonse


Hackerne slapp «atombombe»

I kjølvannet av arrestasjonen av Kim «Dotcom» Schmitz og stengingen av fildelingsnettstedet Megaupload har hacktivistene i Anonymous mobilisert.

Det merkes godt.

Økte kraftig
For i dag kan det globale nettselskapet Akamai fortelle om mellom 13 og 14 prosents økning i den globale nettrafikken i forhold til normalen en fredag ettermiddag (i Europa).

Og da New York våknet ved 15-tiden fredag ettermiddag norsk tid, lå trafikken der alene 25 prosent over normalen.

I natt norsk tid – da Megaupload-aksjonen ble kjent – lå trafikken 24 prosent over normalen i verden sett under ett.

Global protest-bombe
CNet kaller fenomenet en «atombombe», sluppet av hackere i protest mot Megaupload.

«Bomben» har lammet et stort antall nettsider. Blant dem er nettstedene til Det Hvite Hus, the FBI, det amerikanske justisdepartementet, en rekke plateselskap, filmorganisasjonen MPAA, platebransjeorganisasjonen RIAA og USAs patentkontor.

Mest omfattende så langt
Angrepet beskrives som det mest omfattende i sitt slag når det gjelder antallet nettsteder som er rammet og den geografiske spredningen.

Eksperter frykter nå at neste steg kan bli en «bombe» som rett og slett setter hele land eller hele forretningsområder ut av spill.

Bruker DDoS
Metoden som brukes er imidlertid verken eksotisk eller spesielt komplisert. Gjennom et såkalt tjenestenekt-angrep (DDoS – Distributed Denial of Service) sendes et stort antall falske oppkall til servere fra maskiner der eierne frivillig eller ufrivillig (i et såkalt botnett) er med på bombardementet.

Slike angrep er vanskelig å avverge, og det er både kostbart og komplisert å beskytte seg mot dem.

Annonse


Annonse