SKUFFET: I boksen var det bare en stsandard Zipper-plastpose fylt med lire...

Annonse


Leire-liga lurer Apple-butikker

Det er kanskje det eldste trikset i boka: Du kjøper et dyrt produkt, returnerer esken til butikken med noe helt annet og verdiløst og forlanger pengene tilbake.

Krever pengene tilbake
Like fullt har kanadiske Apple-forhandlere i det siste latt seg lure en rekke ganger ganger av den samme svindelen.

En tydeligvis organisert liga kjøper iPad 2, pakker den ut og forlanger pengene igjen dagen etter («skulle ikke ha den likevel») i samsvar med kanadisk forbrukerlov.

Betaler kontant
Svindlerne betaler med kontanter, og trenger derfor ikke registrere seg med navn og adresse.

Annonse
Boksene er fylt med flatpakket leire i en plastpose, for å beholde vekta. Og verst av alt: De er solgt videre til nye kunder for full pris.

10 tilfeller
Butikkpersonalet har med andre ord ikke fått med seg at det verdifulle innholdet til 4-5 tusen kroner er blitt erstattet av noe helt verdiløst.

Det skal så langt ha blitt avdekket 10 slike svindelforsøk hos butikkene Wal-mart, Future Shop, Best Buy og London Drugs.

Politiet mener alt tyder på at virksomheten er organisert, og at det dreier seg om en regulær liga som opererer i Vancouver-området.

Ble ikke trodd
Det verste er kanskje at kunder som returnerer med de leirefylte eskene risikerer å ikke bli trodd i butikkene.

– Kanskje det var klærne mine, sukker Mark Sandhu, som gikk tilbake til Future Shop etter en mildt sagt noe mislykket gaveoverrekkelse til kona.

– Damen i butikken behandlet meg som en kriminell som prøvde å lure henne for 700 dollar. I virkeligheten var det jo jeg som hadde blitt lurt, sier Sandhu til CTV News.

Påstått svindel?
Det hjelper muligens ikke at saken øker i omfang.

For det kan jo tenkes at noen benytter seg av all publisiteten rundt fenomenet, beholder sin iPad og returnerer esken til butikken og forlanger pengene tilbake (eventuell ny iPad) under henvisning til at de har blitt svindlet…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse