Slik ser Apple for seg en 3D-basert løsning for iPhone og andre mobile enheter.

Annonse


– Helt vill løsning

I framtida kommer du til å styre mobiltelefonen din (og kanskje også iPad/Mac-en din)gjennom et virtuelt 3D-grensesnitt uten berøring.

Slik kan det i hvert fall se ut når man studerer en av Apples nye patentsøknader.

Slitt i mange år
Ifølge patentlyapple.com har Apple i mange år slitt med 3D, uten å komme fram til en løsning som faktisk fungerer for brukeren.

Det patentet de nå har søkt om, kaller Patentlyapple en «helt vill» løsning på problemet.

Annonse


Hentes fra «bøtte»
Tanken er at man i stedet for å trykke på ikoner som ligger flatt på rekke og rad i stedet skal kunne «hente» dem opp fra en «brønn» av ikoner.

Man kan sammenligne følelsen med å fikse opp flytende gjenstander fra en bøtte med vann. I stedet for å måtte veksle mellom flere skjermer med ikoner og mapper, får man med 3D-løsningen servert alle på ett brett. Eller i samme bøtte, om man vil.

Kan brukes fra alle sider
I stedet for å berøre skjermen, holder det at fingrene beveges over 3D-skjermen. Man kan dermed «plukke» det man trenger, uten å være nær telefonen.

Samtidig kan man snu og vende på ikonene, slik at det for eksempel er mulig å starte apper fra flere sider av samme ikon.

Sensor og kamera
Du «kniper» rett og slett ikonet i løse lufta, snur på det og velger det du vil – alt sammen uten å være nær noe fysisk.

Alt dette gjøres ved å kombinere sensorer og kameravinkler på en snedig måte, slik at innholdet på skjermen oppfattes som en samling virkelige, fysiske ting.

Ideen er bare ett av de 22 patentsøknadene Apple leverte inn tirsdag i forrige uke. Les om flere av dem på digi.no.

Annonse