Kulturminister Anniken Huitfeldt viser frem en DAB-radio på en pressekonferanse i fjor. Politikerne har bestemt at FM-nettet skal slukkes i 2017 - og nå starter utbyggingen av nettet for fullt.

Annonse


Kjøper ikke norske e-bøker

Norske e-bøker er dyre og vanskelige å kjøpe.

Ikke begeistret
Det var den unisone konklusjonen etter at Bokskya i april i år.

Nå viser det seg at heller ikke kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) er videre begeistret for løsningen.

– Må lære av platebransjen
– Jeg bruker ikke Bokskya, og laster heller ned bøker fra utenlandske distributører og norske barnebok-apper. Bokskya er nok for komplisert, og jeg vil ha en enklere løsning, sier hun til Dagbladet.

Annonse
Huitfeldt mener bokbransjen må lære av musikkbransjen, som endelig har klart å finne en digital forretningsmodell som virker.

Strittet i mot
Som kjent strittet platebransjen i mot nedlasting og distribusjon i mange år, før Steve Jobs nærmest lurte dem inn i iTunes.

Siden har strømmingstjenester som Spotify og Wimp lagt en demper på den ulovlige nedlastingen – og naturlig nok også på CD-salget.

Voldsomt salg
I bokverdenen er Amazon konge med sitt Kindle-format. De særnorske løsningene for nedlasting og lesing av bøker har ikke slått an. Nordmenn kjøper fortsatt helst utenlandske e-bøker.

Amazon startet som nettbasert bokhandel. Nå har salget av e-bøker i denne butikken for lengst gått forbi salget av papirbaserte bøker, både med stive og myke permer.

Fortsatt er det likevel slik at papirbaserte bøker selger mer enn e-bøker, både i USA og i resten av verden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse