intel_phone_x616

Annonse


Imponert av Intels Android-prototype

ARM-plattformen, variasjoner av denne, brukes i de mest populære mobilplattformene slik som iOS og Android.

Intel endelig på banen

Intel har vært på sidelinjen hva angår nettbrett og smartmobiler. Mye av grunnen er nok at de ikke ble enige med Apple om å være leverandør av brikkesett for den første iPhonen, og resten er, som de sier, historie.

Nå over 4 år senere ser det dog ut til at Intel er svært nærme en kraftig og strømgjerrig mobil og nettbrett-brikke.

MIT har testet

Det interessante er at Intel har langt mer enn bare papirer på at brikken fungerer bra, for de har bygget mobil og nettbrett-prototyper som nå er testet av MIT.

Annonse


Brikkeplattformen har kodenavnet Medfield og lages med 32nm. produksjonsteknikk. MIT sammenligner mobil-prototypen med en iPhone 4 i størrelse og denne kjørte Android Gingerbread. Nettbrettet sammenlignes med en iPad 2 i tykkelse og denne kjørte Android Ice Cream Sandwich.

Kjapt nettbrett

Begge prototypene var svært kjappe. Smartmobil-prototypen skal være, ifølge MIT, like kjapp som sine OS og Android-rivaler.

Nettbrettet fikk spesielt skryt for å være endel kjappere enn Honeycomb-nettbrettene som er å finne i butikkhyllene. Nettbrettet hadde ingen problemer med å spille av video i hva som beskrives som å være i Blu-ray-kvalitet.

Kommer neste år

Intels VP (Vice President) Stephen Smith tipper vi får se de første Android-mobilene med Medfield-brikken i første halvdel neste år.

Smith hintet også til at vi trolig får se de første produktene med Intels fremtid på CES tidlig neste år.

Kilde:
Technology Review

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse