youhavedownloaded.com skal ha avslørt at IP-adresser tilhørende RIAA har lastet ned Dexter, men enda verre, nå også musikk, nærmere bestemt Kanye Wests kritikerroste album «My Beautiful Dark Twisted Fantasy».

Annonse


Her er RIAAs pirat-unnskyldning

Tirsdag denne uken kunne ITavisen.no melde at en IP-adresserekke fra RIAA hadde blitt brukt til å laste ned Showtimes’ populære TV-serie Dexter. I ettertid skal det også være avslørt at de har lastet ned musikk.

Mener det var andre som lastet ned Dexter

Det er siden youhavedownloaded.com som avslørte de pikante detaljene, men RIAA mener det hele er tull og at det er andre enn dem som har brukt nettet til å laste ned.

RIAA bruker med andre ord det samme argumentet fildelere har brukt i rettsaker der nettopp RIAA er sentrale.

– Det var ikke oss

«De oppstykkede IP-adressene ligner den blokka IP-adresser som er designert RIAA, men de adressene brukes av en tredjeparts-leverandør for å kunne levere nettsiden vår. De brukes ikke av noen hos RIAA for å få tilgang til Internett», har en RIAA-talsperson fortalt Cnet.

Annonse


TorrentFreak er dog ikke i tvil om at IP-adressene tilhører musikkbransjens interesseorganisajon.

Dårlig for omdømmet

«Først og fremst er ikke adressene bare like, de er rett og slett designert til RIAA. Du kan selv undersøke dette her og her», skriver TorrentFreak-redaktør Ernesto.

TorrentFreak påpeker også at det er merkelig, og ikke særlig smart, å la andre utenfor organisasjonen bruke RIAAs IP-adresser for å surfe på nett.

Hvem vet, det kan godt hende det er noen utenfor RIAA, men dette ser uansett ikke bra ut for organisasjonen.

Kilder:
Cnet
TorrentFreak

Annonse