Oslo politidistrikt gikk i dag til aksjon mot et hacker-miljø i hovedstaden.

Annonse


– Brøt seg inn på Breiviks konto

Oppdatert: Hacker-saken som vi omtalte onsdag morgen, blir stadig mer omfattende. Både VG nett, Dagbladet.no og NRK.no melder onsdag kveld at hackerne både skal ha kompromittert terrorsiktede Anders Behring Breiviks konto.

– Hacket Høyre og Ap
Samtidig sies det at de samme hackerne også sto bak angrepet på Arbeiderpartiets og Høyres nettsider i forbindelse med avstemningen om Datalagringsdirektivet i Stortinget tidligere i år – et angrep som også rammet ITavisen.

Anonymous-link?
Hackerne skal være tilknyttet det såkalte Noria-nettverket, som hadde tilknytning til de beryktede hacktivistene Anonymous, men som ifølge Dagbladet.no har brutt med disse.

Politiet flere steder i Sør-Norge gikk i dag morges til aksjon mot et hackermiljø.

Annonse


– Hvis politiet har beslaglagt datamaskiner og sånt, så sitter de på en gullgruve. Da kan de vite utrolig mye om det norske hackermiljøet, sier en kilde til VG Nett.

Facebook-sjikane
De pågrepne skal alle ha deltatt i hackerangrep på e-postkontoer og Facebook-profiler.

– De har skaffet seg ulovlig adgang til e-postene til disse unge menneskene, og derfra fått tilgang til Facebook-kontoen deres. Der har de lagt ut sjikanøse meldinger, bilder og andre ting. De har hatt full kontroll, sier politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstuen politistasjon i Oslo til VG Nett.

Under etterforskning
Dette melder Dagbladet.no.

– Majorstua politistasjon etterforsker en sak opp mot hackermiljøet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng til avisen.

Grove trusler
Kripos bistår Oslo-politiet i saken.

Til sammen fem ungdommer skal være pågrepet så langt.

Pågripelsene er foretatt både i Østfold, Romerike, Hedmark og Agder, i tillegg til Oslo.

Ifølge politiadvokat Eindride Kjørri er ungdommene siktet for å ha fremsatt grove trusler. En av de pågrepne skal være en 16 år gammel jente.

Hun sier at det foreløpig bare er tatt ut en enkelt siktelse i saken.

Oppdatert 14. desember kl. 14.45.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse