Ved å bevege telefonen kan du se deg rundt i Apples nye butikk på Grand Central Station i New York.

Annonse


Nå kan du prøve dette

Det er ikke så mange som vet om det. Men i nettleseren Safari for iPhone, iPod Touch og iPad ligger det innebygget en funksjon for 360 grader panorering.

Omvisning
Du kan se hvordan det fungerer ved å gå til nettadressen http://www.apple.com/retail/grandcentral/ med din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Pek på View More Photos og deretter på bildet nederst til høyre som er merket 360º.

Med eller uten gyro
Har du iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 og iPod Touch 4G, kan du manøvrere deg rundt i Apples nye butikk på Grand Central Station i New York ved å bevege enheten i ulike retninger.

Annonse


Har du en førstegenerasjons iPad, fungerer det også. Men siden iPad 1 ikke har gyro, må du nøye deg med å bruke fingeren for å bevege deg rundt.

Av en eller annen grunn havner til stadig het bildet opp ned på vår iPhone, men det kan kanskje ha å gjøre med at vi er i Norge, og ikke i USA?

Trenger ikke Flash
360 graders bilder er ikke noe nytt, og er ganske vanlig på nettsider. Men da bruker man altså Flash, og Flash er som kjent fy i Apples bærbare univers.

Grand Central-bildene bruker HTML 5, og demonstrerer dermed at man slett ikke trenger Flash for å få kunne lage slike artige presentasjoner.