HPs DV7 til rundt 6000 kroner i Norge er suverent best på batteri, med hele 513 minutters levetid under krevende videoavspilling.

Annonse


Denne varer lengst

Lei av å måtte plugge inn stikkontakten hele tiden? Frustrert over at PC-en gir opp midt under filmen på en lang og kjedelig flytur?

Da er dette gode nyheter for deg.

Varer åtte timer
For det har faktisk skjedd noe på batterifronten når det gjelder bærbare PC-er siden sist, om du for eksempel sitter på en to år gammel bærbar PC eller Mac.

Mens du før bare kunne forvente et par timers jobb, surfing og filmtitting på en laptop som ble oppgitt til å være mellom fire og seks timer, kan du nå faktisk bruke den til noe (ikke bare sitte og se på den mens den er i dvale) i over åtte timer.

Annonse


Strenge kriterier
Det er nemlig tilfelle med vinneren i Cnets 2011-test av bærbare maskiners batterikapasitet – en test de for øvrig foretar årlig.

Testen er streng, og baserer seg på faktiske verdier, ikke teoretiske. Det vil si at alle maskinene blir utsatt for det samme regimet. Det dreier seg om videoavspilling, som jo er blant de mest ressurskrevende oppgavene for en bærbar maskin.

Samtidig er det ikke tillatt med «jukseløsninger» a la Sonys Vaio Z, som bruker resevebatteri som slår inn når hovedbatteriet er tomt og som gir hele 634 minutters brukstid.

Og vinneren er…
Overraskende nok er det en svær og tung desktop-erstatter fra HP som går av seieren. Deres D7-modell varer i hele 518 minutter – altså godt over åtte og en halv time.

Årsaken er ifølge Cnets testteam at HP har brukt mer plass og vekt enn et som er vanlig for slike maskiner på batteriet, og skalert alt annet ned.

To fra Apple
Distansen er ikke altfor stor til nummer to, Lenovo Thinkpad T420. Denne maskinen varer i godt over sju timer.

Apple, som er kjent for å lage maskiner med god batterikapasitet, er representert på helholdsvis 3. og 5. plass med to utgaver av MacBook Pro. Mens vi på en fjerdeplass finner selve veteranen innen bærbar PC, Toshiba med Portege R835.

Her er topp 5-listen:
1) HP Pavillion DV7 6b55dx: 513 minutter
2) Lenovo Thinkpad T420 2,5GHz Core i5: 442 minutter
3) Apple MacBook Pro 15-tommer 2,2Ghz, Core i7: 425 minutter
4) Toshiba Portege R835: 421 minutter
5) Apple MacBook Pro 13-tommer 2,7GHz Core i7: 418 minutter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse