Chrome troner på toppen tett etterfulgt av norske Opera. Firefox er mest brukt av testerne, mens iPad 2 har den kjappeste nettbrett-opplevelsen hva angår surfing.

Annonse


iPad 2 og Chrome kjappest

Futuremarks nettlesertest har kåret Chrome til vinner på stasjonære og Safari Mobile til iPad 2 til nettbrett-vinner.

Vinnerne kåret

Det er nettlesertesten Peacekeeper som har tilbudt gratis hastighetstest siden mars 2009 som nå avslører resultatene og som akkurat har blitt oppdatert til ny versjon bygget med de ferskeste HTML5-standardene.

Siden starten har altså nettsiden testet hele 3140 forskjellige nettleser-versjoner på mange forskjellige OS: Windows, OS X, Android og iOS for å nevne noen.

Safari elendig i PC-OS

Når testingen startet i 2009 var det faktisk Apples Webkit-baserte-nettleser Safari som var kjappest, men det er langt fra tilfellet per desember 2011.

Annonse


Faktisk er Apples nettleser den tregeste nettleseren på både PC og Mac.

Chrome kjappest

Det er Google Chrome som er kjappest til Mac og PC, og det siden mai 2009. Også norske Opera gjør det bra.

Den mest brukte nettleseren i testen er Mozilla Firefox som nå faktisk har blitt slått av Google Chrome hva angår antallet bruker på verdensbasis.

– iPad 2 kjappest

Hva er statusen hva angår de nye populære formfaktorene, nemlig nettbrettene? Der tar faktisk Safari, eller det vil si, Safari Mobile, hevn. For iPad 2 med sin Safari Mobile nettleser er ifølge Futuremarks test-program den kjappeste surfe-opplevelsen på et nettbrett.

Samsung Galaxy Tab 10.1 kommer på andre plass etterfulgt av Acer Iconia W500 på tredjeplass.

Mobilene er også med, men er naturlig nok tregere enn sine storebrødre: iPhone 4S havnet på fjerdeplass, mens Samsung Galaxy S2 kapret femte.

Kilde:
Neowin.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse