Adobe-sjef Shantanu Narayen blir grillet om Flash på All Things D.

Annonse


Adobe gir opp mobil-Flash

Adobe stopper videre utvikling av Flash Player til mobil-nettlesere og satser for fullt på HTML 5.

Gir opp

Adobe at de gir opp å få Flash over til mobil-nettlesere og nettbrett. Det melder selskapet i internt notat ZDNet har fått tilgang til.

Apple-gründer Steve Jobs var en av de mest høylytte kritikerne mot Adobes Flash-teknologi som han mente førte til ustabile brukeropplevelser og dårlig batterilevetid. Jobs mente det var den største grunnen til kræsj i OS X.

Les også: Her forklarer han Adobe-sjefen at Flash er dritt.

Annonse


Skrev åpent brev

Adobe var svært lite fornøyde med at den største nettbrett-aktøren nektet å implementere selskapets utbredte teknologi og de to selskapene hadde et heller kjølig forhold i årene før Jobs gikk av som Apple-sjef.

Det er alternative måter å få Flash-innhold på Apples iOS-enheter, men det er snakk om transkoding over nett og ingen offisiell støtte i iOS.

Jobs’ åpne brev til Adobe vedrørende Flash-situasjonen gjorde for alvor saken til et brennhett tema når det ble publisert på Apples nettside i april 2010.

Ble intervjuet om situasjonen

Senere kommenterte også Jobs’ småkranglinga på Al Things D-konferansen og insisterte på at det ikke var noen krig mellom selskapene, men Jobs var klar på at han mente at Flash var døende og at HTML 5 er fremtiden.

Utviklingen av Flash til mobiler gikk tregt med stadige utsettelser, men til forskjell fra Apple valgte Google å blir Adobe-partner og klarte derfor å implementere Flash-støtte fra versjon 2.2 av mobil-OSet Android.

Adobes fokus er nå som følger:

* Mobil-apps
* Flash-innhold på datamaskiner, både i og utenfor nettleser.
* Generell større investering i HTML 5.

Her er brevet

Det er ZDNet som eksklusivt har fått tilgang til Adobes interne brev:

«Vårt fremtidige arbeid med Flash på mobile enheter vil fokuseres på å tilby Flash-utviklere å pakke innfødte apps med Adobe AIR for alle de store app-butikkene.

Vi vil ikke lenger tilpasse Flash Player for mobile enheter til nye nettlesere, OS-versjon eller enhets-konfigurasjoner.

Noen av vår kildekode-rettighetshavere kan velge å jobbe videre og lanserer sine egne implementeringer. Vi vil fortsette å støtte de nåværende Android og PlayBook konfigurasjonene med kritiske feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer.»

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse