Anonymous vil at DDoS-angrep skal sidestilles med gatedemonstrasjon.

Annonse


Vant over narkokartell

En person assosiert med hacktivistene Anonymous ble i forrige måned kidnappet av det fryktede meksikanske narkotikakartellet Los Zetas.

Ekstremt voldelige
Los Zetas er Mexicos andre største narkotikakartell, og er kjent for sine ekstremt voldelige metoder.

Anonymous-«medlemmet» skal ha blitt bortført under en gatedemonstrasjon mot narkotikakartellene i den meksikanske delstaten Veracruz.

Plugin skulle røpe nettverk
Anonymous satte øyeblikkelig i gang en aksjon for å få løslatt det kidnappede «medlemmet» (vi skriver anførselstegn fordi Anonymous offisielt ikke har medlemmer).

Annonse
De truet med å røpe et stort antall navn på folk som er involvert i organisasjonen. Blant dem var taxisjåfører, korrupte journalister og politifolk.

Dette skulle skje via en tillegg til nettleseren der folk kunne tipse anonymt.

Ble skremt
Dette skremte narkobandittene så mye at de nå har løslatt Anonymous-«medlemmet», melder Ars Technica.

Det manglet imidlertid ikke på svar fra Los Zetas. Det formelig haglet med drapstrusler, både via Twitter og andre kanaler.

Drapstrusler
På ett tidspunkt påsto de at de hadde sporet opp navnet bak en av Anonymous Twitter-kontoer. Vedkommende ville bøte med livet, påsto de.

Det var flere ganger uenighet innen Anonymous-miljøet om de ville gå videre med aksjonen eller avblåse den før noen ble drept.

Ga resultat
Dette var tross alt en langt farligere og mer uberegnelig fiende enn amerikanske myndigheter, som Anonymous har tirret på seg flere ganger.

Men aksjonen fortsatte, og trusselen om å «blåse» narkokartellets samarbeidspartnere sto ved lag.

Det ga altså resultater, selv om det ble med trusselen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse