blog-what-is-android

Annonse


Android går mest i stykker

Android-mobiler har oftere maskinvaretrøbbel enn Apples iPhone og RIMs Blackberry-telefoner ifølge en stor undersøkelse.

Billig-Android får skylda

Og det er dyrt å for teleoperatørene å ta regningen for reparasjoner av de billige, men relativt avanserte telefonene, dette ifølge en undersøkelse utført av WDS.

Android-OS byr på svært mye forskjellig maskinvare og ofte billige telefoner, men hele regninga blir ofte langt høyere enn selve prisen på en slik mobil som ofte ikke koster mer enn 100 dollar å produsere (rundt 560 kroner), dette ifølge Tim Deluca-Smith, markedssjef hos WDS.

– Det er vill vest

Androids globale markedsandel er nå på 57 prosent ifølge tall basert på salg i tredje kvartal i år. Det er en eksplosiv vekst fra 25 prosent ett år tidligere.

Annonse


– Akkurat nå er Android litt vill vest, hevder Deluca-Smith som påpeker det er fint at billige Android-telefoner når ut til massene, men at prisen i realiteten blir ganske tung å svelge for teleoperatørene.

Koster nesten 1000-lappen

Det koster operatørene i gjennomsnitt 80 pund (rundt 720 kroner) når de må ta inn en telefon grunnet feil. Kostnader er tilknyttet service, transport eller bytte av hele mobilen for kunden.

WDS’ tall er basert på 600 000 servicehenvendelser i Europa, Nord-Amerika, Sør-Afrika og Australia.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse