steve_jobs_biografi

Annonse


Topper bestselgerlistene

Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi (les ITavisens anmeldelse) topper nå bestselgerlistene i USA.

Kan bli mest solgt i 2011
Boka er for ny til å ha havnet på USAs mest prestisjetunge bestselgerliste ennå, den som lages av The New York Times.

Men på USAs og trolig verdens største bokhandel, Amazon.com troner den øverst. Boka har også gode muligheter til å bli den mest solgte boka i USA i hele 2011.

Også på den amerikanske boklistens offisielle bokliste ligger Jobs-biografien nå som nummer 1. Denne lages av målingsinstituttet Nielsen, som kan sammenlignes med norske TNS-Gallup.

Annonse


Bare slått av Bush og Wimpy Kid
Så langt har boka solgt 379 000 i USA alene den første uka etter at den kom. Vi må helt tilbake til tidligere president George W. Bush’ selvbiografi «Decision Points» for å finne noe bedre. Da den kom for om lag ett år siden, solgte den over 430 000 første uka. Det samme gjorde Jeff Kinneys «Diary of a Wimpy Kid: The Ugly Truth».

I langt mindre Storbritannia solgte boka 37 244 eksemplarer den første uka, noe som gjør den til den raskest selgende boka siden bransjeorganet The Bookseller begynte med målinger på den andre siden av Atlanteren.

Norske tall ikke klare
Tall for Norge er så langt ikke sluppet, men sentral plass både ute hos bokhandlerne og på bokhandlernes nettsider tyder på at man forventer høyt salg også her hjemme.

Og dagen etter at boka kom til Norge var den utsolgt fra en av de mest sentralt plasserte bokhandlerne i Oslo sentrum.

Kilder:
Reuters.com
TheBookseller.com
CNet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse