Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Slik styrer han Apple

Tim Cook kopierer på ingen måte sin forgjengerens måte å styre Apple på skal vi tro The Wall Street Journal.

Ingen Jobs-klone

Siden Cook tok over som Apple-sjef 24. august i år har han allerede satt sitt personlig preg på selskapet. Ifølge WSJ kjører Cook sin egen stil og prøver ikke å ape etter Jobs.

Cook bruker visstnok mye tid på administrativt arbeid, som ikke overraskende Jobs ga blaffen i.

Ingen Jobs-klone

Super-organisatoren fra Sør-Statene skal skiller seg også fra Jobs i at han, som han selv sier, «ikke er religiøs om å holde store kontant-beholdninger eller ikke» og at han samtidig vil ha en mer åpen dialog med investorene.

Annonse


Apple er kjent for å betale ut svært lite til sistnevnte noe som nok kom fra Jobs’ frykt for å miste selskapet igjen. Det er godt mulig dette endres nå.

En mer tradisjonell sjef?

Blant annet skal Cook, som den organisatoren han er, bruke mye tid på å promotere medarbeidere og rapportere om organisasjons-strukturer. Veldig lite «Jobsian», altså.

51-åringen (født 1.november 1960) skal også være langt mer kommunikativ mot resten av selskapet og adresserer resten av selskapet som «team» i sine e-poster.

Åpner pengesekken for veldedighet

Og i motsetning til Steve Jobs har Cook vist interesse for filantropi. Blant annet ved å love at Apple matcher enhver donasjon til et veldedig formål fra sine medarbeidere opp til 10 000 dollar (54 000 kroner) i året.

Men selv om Tim Cook har et langt roligere lynne enn grunderen av selskapet han nå styrer mangler han på ingen måte respekt fra resten av selskapet. Han setter høye krav og vet hva han vil.

Under kan du se et 75-minutters langt Jobs-intervju med Computerworld april 1995. Jobs var da 40 år og hadde enda ikke kommet tilbake til Apple, men var sjef for NeXT som ble kjøpt opp av Apple når han kom tilbake i 1996.

Kilder:
WSJ
9to5mac.com
cultofmac
CIO.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse