Apple har fått patent på en søknad i 2005 som beskriver hvordan man bruker gester for å manipulere åpne-funksjonen på en låst iPhone.

Annonse


Nå har Apple patent på dette

Apple har fått godkjent en patent på hvordan man bruker en finger for å låse opp telefonen ved å dra den over skjermen.

Søknad sendt inn 2005

Patentsøknaden ble sendt inn til det amerikanske patent-kontoret i desember 2005, ett år før avdukingen av Apples første telefon.

Jobs sa under avdukingen at selskapet hadde patentert mer eller mindre alle kriker og kroker av telefonen og da også hvordan man bruker den.

– BOOM!

«To unlock the phone, I just take my finger and slide it across. Wanna see that again? We wanted something you couldn’t do by accident in your pocket. Just slide it across – BOOM», sa Jobs til en svært entusiastisk forsamling under lanseringen av iPhone.

Annonse


Syv stykker fra Apple står som eiere av patentet, de fleste navnene er ukjente bortsett fra Scott Forstall, Apples iOS-sjef.

Dette har de patent på

Tittelen på patentet er «Unlocking a device by performing gestures on an unlock image» og operasjonen blir beskrevet som følger:

«En enhet med en berørings-skjerm kan låses opp via gester utført på den berøringsfølsomme skjermen. Enheten er låst om kontakt med skjermen tilsvarer en forhåndsdefinert gest for å låse opp enheten.

Enheten viser ett eller flere låse-bilder med hensyn til hvor den forhåndsdefinerte gesten skal gjennomføres for å låse opp enheten.

Utførelsen av de forhåndsdefinerte gest med hensyn til å låse opp bildet kan omfatte flytte og låse opp bildet til et forhåndsdefinert sted og/eller flytting av låse-bildet langs en forhåndsdefinert sti.

Enheten kan også vise visuelle pekepinner av den forhåndsdefinerte gesten på berøringsskjermen for å minne en bruker av gest».

Du finner patentet her.

Kilde:
9to5mac.com

apple-patent-7657849-swipe-to-unlock-drawing-001

Annonse