Denne boka er fem år gammel, og har ingen ting med den ferske Steve Jobs-biografien å gjøre. Like fullt lå den på sjokkselger hos Hunmac-butikkene så sent som i går.

Annonse


Det er neppe denne du skal ha…

Det er ingen mangel på bøker om Steve Jobs. Søker du på på Amazon finner du intet mindre enn 17 titler.

Fersk biografi
Det er imidlertid Walter Isaacsons autoriserte biografi «Steve Jobs» som «alle» skal ha akkurat nå.

Isaacson fikk som eneste journalist tilgang til Jobs de siste årene, og hadde mange og lange samtaler med ham helt fra til han døde den 5. oktober i år.

Gammel bok på disken
Stor var derfor overraskelsen da vi fikk se et knippe eksemplarer av iCon av Jeffrey S. Young og William S. Simon som blikkfang på disken hos Humac på Oslo City i går ettermiddag.

Annonse


Humac er Nordens største Apple-forhandler, og den ene av de to kjedene som spesialiserer seg på Apple-produkter i Norge. Kjeden har imidlertid ingen ting med Apple Store å gjøre.
Slik ser omslaget på den gamle Jobs-biografien ut.Og slik ser den nye biografien ut.
Oppdatert kapittel
Denne boka er fra 2006, og handler primært om Jobs gjeninntreden i selskapet etter at han ble kastet ut av John Sculley.

Boka er riktignok oppdatert med et ekstra kapittel som tar for seg tiden etter 2006, men noen fullverdig eller fersk biografi er det knapt.

– Denne kom akkurat nå
Kunden som sto foran oss lurte på om dette var boka som hadde kommet akkurat nå. Han fikk bekreftende svar av ekspeditøren.

Hadde ikke undertegnede forklart at det slett ikke dreide seg om Isaacsons ferske biografi, men om en fem år gammel bok, hadde kunden trolig spasert ut med en bok han ikke ville ha.

– Den siste vi har fått inn
Ved Humacs hovedkontor får ITavisen opplyst at «dette er den siste boka vi har fått inn», og at boka selges i samtlige av kjedens butikker.

Dette på tross av at Isaacsons bok er i salg hos de fleste større bokhandlere i landet, både på nett og i fysisk butikk. Samt som nedlastbar utgave hos Amazon (Kindle).

– Skal straks sende e-post
Personen vi snakket med ville ikke stå fram med navn, og var åpenbart ikke kjent med forvekslingsfaren før vi gjorde henne henne oppmerksom på den.

Etter at hun er blitt fortalt ovenstående historie, sier hun at det slett ikke er meningen å villede kundene, og at hun straks skal sende e-post til samtlige avdelinger om at de må opplyse kundene om at Icon ikke har noe med Isaacsons biografi å gjøre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse