Legg merke til VISA, Mastercard og Paypal-logoen som er hengt opp opp ned i bakgrunnen.

Annonse


Krise i Wikileaks

Både CNN og BBCmelder i ettermiddag norsk tid at Wikileaks stopper publiseringen av nye dokumenter grunnet manglende økonomiske midler.

Midlertidig stopp

Pressekonferansen i ettermiddag kan du se på denne uStream-adressen, og også nederst i artikkelen.

Ifølge en melding på Twitter er det et «konservativt estimat at Wikileaks tapte 95 prosent av alle sine donasjoner grunnet den finansielle blokaden».

Rikinger betaler

Blokaden Wikileaks sikter til er blant annet at det ikke er mulig å donere til organisasjonen via PayPal. PayPal-blokaden ble startet av selskapet i januar 2009.

Annonse
Assange forklarer på pressekonferansen at grunnen til at de til nå har kunnet publisere de mange dokumentene er grunnet støtten fra rike enkeltpersoner.

Lanserer sikrere leveringssystem 28. november

Assange avslører at de snart skal lansere et nytt system som gjør det sikrere og enklere å gi organisasjonen sensitiv informasjon.

Assange: – Det er ikke mulig å stole på HTTPS eller vanlige og nettbaserte og sikre krypteringformer. Dette er fordi etterretningstjenesten har infiltrert de som signerer krypto-nøklene.

November 28. lanseres det nye systemet.

Dette skjer

Selv om flere medier som sagt melder at Wikileaks stopper publiseringen, var dette ikke et tema under dagens pressekonferanse.

Wikileaks-grunder Julian Assange var selv til stede og informerte de oppmøtte om organisasjonens økonomiske problemer og planer om å lansere et nytt system for sikker leveranse av sensitiv informasjon over nett, noe Assange mener ikke er mulig med dagens teknologi.

Om publiseringen av nye dokumenter stopper frem til det nye systemet er oppe eller om det vil ta enda lenger tid er ikke kommet på det rene i skrivende stund.

Se pressekonferansen direkte her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse