Hva kan jeg hjelpe deg med i dag? spør Siri. Selv om telefonen er låst...

Annonse


iPhone kan hackes med stemmen

Den nye iPhone-funksjonen Siri er sikkert nyttig som personlig assistent. Men den er også en sikkerhetsrisiko, skriver NRK.no.

Kan ringe med andres telefon
Det mener sikkerhetsselskapet Sophos som i sin Naked Security-blogg beskriver hvordan man ved hjelp av enkle stemmekommandoer både kan ringe med en annens telefon og få tilgang både til kontakt- og kalenderopplysningene som ligger på den.

Dette er i og for seg ikke så overraskende så lenge telefonen er åpen, for Siri er ikke spesielt kresen på om det er den virkelige eieren som snakker eller ikke.

Går rundt koden
Problemet er ifølge Sophos at Siri fortsatt virker selv om telefonen er låst og vanligvis bare kan åpnes med en firesifret kode. Forutsatt at du ikke har skrudd av Siri i «Settings/General/Passcode Lock» på telefonen.

Annonse


Med Siri installert og på er det bare å trykke på hjemme-knappen, så kommer Siri opp med spørsmålet «What can I help you with?». Dermed er det bare å spørre i vei, selv om du ikke er den rettmessige eieren av telefonen.

Meningsløs sikkerhet
Sophos skriver at de er skuffet over at Apple har oversett dette åpenbare sikkerhetshullet og latt Siri være på som standardinnstilling, noe som faktisk gjør all annen sikkerhet på iPhone 4S nærmest meningsløs.

Også teknologibloggen Mashable bekrefter at det super-enkle trikset faktisk virker.

Annonse