Steve-Jobs-March-2nd-640x426

Annonse


Derfor gikk han bare i disse klærne

Det var nærmest umulig, i hvert fall de siste ti årene, å se et bilde av Steve Jobs uten pologenser, blå Levis 501 jeans og New Balance-joggesko.

Fikk masse inspirasjon fra Sony

Sony inspirerte ikke bare Jobs hva angår produkter, design og markedsføring. Den japanske giganten har også hatt en stor innvirkning på Jobs’ klessalg, utrolig nok.

Det er Walter Isaacsons autoriserte Jobs-biografi (lanseres 24. oktober) som avslører historien bak Apple-grunderens valg om å gå i identiske klær hver eneste dag.

Besøkte Sony

Steve Jobs besøkte Sony tidlig på 80-tallet og fant at alle i selskapets fabrikker brukte de samme uniformene.

Annonse


Sony-sjefen den gang, Akio Morita, forklarte Jobs at etter krigen hadde ikke folk klær og at selskapet derfor måtte gi arbeiderne noe å jobbe i. Sony fikk den kjente designeren Issey Miyake til å lage uniformen.

xlarge_1011_jobsnew

Ønsket uniform-plikt hos Apple

Etter hvert ble uniformene en måte å koble arbeiderne enda tettere mot selskapet de jobbet i, noe Jobs også ønsket for Apple.

Jobs husker han selv pitchet ideen hos Apple om at alle skulle gå med samme uniform, noe som ikke ble godt mottatt.

Lagde 100 pologensere til Jobs

Miyake og Jobs ble venner og besøkte hverandre fra tid til annen. Jobs spurte derfor Miyake om han ikke kunne lage noen av sine svarte pologenser, ikke bare grunnet den til slutt tette koblingen mellom personen og selskapet, men også fordi det var praktisk.

Miyake lagde intet mindre enn 100 stk. for Jobs som viste frem kolleksjonen til Isaacson:

– Dette er hva jeg har på meg. Jeg har nok til å vare livet ut.

Kilde:
Gawker

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse