iOS5 kommer i dag.

Annonse


NÅ er den ute!

iOS5 har vært tilgjengelig en god stund for de som har fulgt denne oppskriften..

Men kl 19 kom den!
I dag kom Apples nye mobile operativsystem offisielt.

Først så det ut til at det skulle komme ved datoskiftet, altså kl. 9 i dag morges norsk tid. Men først kl 19 i kveld var det nye OS-et klart for nedlasting og installasjon.

I begynnelsen var det problemer, sannsynligvis på grunn av stor pågang på Apples maskiner. I skrivende stund (kl. 19.28) ser nedlastingen imidlertid til å som forutsatt.

Annonse


Husk å oppdatere iTunes først!
Men aller først må du huske å laste ned iTunes 10.5, som kom i går kveld. Med eldre versjoner av iTunes går det nemlig ikke an å oppdatere telefonen, iPaden eller iPoden.

Du må også ha riktig utgave av iPhone, iPad eller iPod Touch.

Disse fungerer med det nye systemet:
iPhone 4
iPhone 3GS
iPad
iPad 2
iPod Touch 3. generasjon
iPod Touch 4. generasjon

Presentert ett døgn før Jobs død
iOS5 ble første gang presentert på WWDC-konferansen i juni.

Vi fikk se ytterligere detaljer under presentasjonen av iPhone 4S tirsdag i forrige uke, bare litt over et døgn før Steve Jobs døde og etterlot et selskap og en hel verden av Apple-fans i sorg.

Facebook er forberedt
Det kan virke som om også tredjepartsleverandørene girer opp foran skiftet av operativsystem i Apples mobile verden. En rekke av opppdaterte apper så langt som et vondt år lå og ventet på oss i App Store i går ettermiddag.

Den viktigstige oppdateringen sto utvilsomt Facebook for. For første gang kom de med med en utgave tilpasset iPad.

Også Spotify kom i ny drakt i går, men til manges skuffelse ikke i iPad-versjon.

Dette er nytt i iOS5
Blant de viktigste nyhetene i iOS5 er alle varslinger samlet på ett sted, en ny meldingstjeneste som fungerer mellom iOS-enheter, digital «bladkiosk» med alle magasin-abonnementene, integrert Twitter og kamera tilgjengelig fra startkjermen.

Oversikten finner du HER.

Musikk i vilden sky
Den viktigste nyheten i iTunes 10.5 er at all musikken din – både den du har kjøpt i iTunes-butikken og den du har (ahem…) rippet fra din egne CD-er kan legges i nettskyen (iCloud) og dermed være tilgjengelig over alt.

Detaljene finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse