3.5" er akkurat stort nok til å nå alle elementer på skjermen med én tommel.

Annonse


– Derfor blir ikke iPhone større

Lurer du på hvorfor iPhone 5 med 4″-panel ikke ble lansert forrige uke?

Beholder samme formfaktor

For det ble jo «bare» en iPhone 4S (ny modell med 64GB lagringplass, kjappere CPU, forbedret antenne), en langt kjappere mobil enn iPhone 4, men med samme design som forgjengeren. Samme formfaktor, og ikke minst: Samme skjerm.

For verdens mest ikoniske mobil fikk ikke noe større panel og forklaringen kan være svært så enkel.

– Ingen vil ha dem

Apple overlater ingenting til tilfeldighetene og spesielt ikke formfaktoren. Ok, så er kanskje ikke de skarpe kantene på en iPhone 4 de mest ergonomiske, men den kan brukes av de aller, aller fleste med én hånd.

Annonse


I juli 2010, i forbindelse med «Antennagate»-pressekonferansen sa Jobs at ingen får hånda si rundt en så stor telefon og at «ingen kommer til å kjøpe dem».

Når ikke hele panelet

Og det er nok grunnen til at Apple tviholder på 3.5″-panelene. Det blir rett og slett vanskelig for de aller fleste med gjennomsnittlig størrelse på hendene å nå hele panelet med kun tommelen om skjermen er større enn 3.5″.

Men selv om vi skjønner logikken til Apple og Jobs vedrørende større paneler, har selskapet råd til å overse de store panelene i lengden eller er interessen rundt større mobiler for stor til at selv Apple ikke kan overse det?

Kilde:
Dcurt.is

3.5" er akkurat stort nok til å nå alle elementer på skjermen med én tommel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse