Den tyske kjeden Media Markt mener at Ledfal kopierer dem.

Annonse


Er disse to like?

Den norske elektronikkjeden krangler med den tyske elektronikkgigangen Mediamarkt, som vil etablere et sted mellom 15 og 20 varehus med PC-er, TV-er og mobiltelefoner rundt om i Norge.

– Kopierer fargene våre
Årsaken er at kjeden mener norske Lefdal kopierer fargene deres, skriver DN.no.

Tyske Media Markt mener Lefdal Elektromarked snylter, piratkopierer, bryter loven og vil beskytte sine høye priser.

Har anmeldt Lefdal
Tyskerne har anmeldt Lefdal til Næringslivets Konkurranseutvalg (NKU). I anmeldelsen heter det blant annet at Lefdals profil kan føre til økonomisk tap og tap av goodwill for Media Markt.

Annonse


Lefdal svarer på sin side at at selskapet alltid har brukt fargene rødt, hvitt og sort, og at de har justert dem noe de siste årene for å styrke kjeden mot konkurranse fra øvrige aktører.

Tre kjeder dominerer
Handelen med forbrukerelektronikk i fysiske butikker i Norge (altså utenom netthandelen) domineres i dag av de tre store kjedene Expert, Lefdal og Elkjøp, med Euronics som en noe mindre utfordrer. Lefdal og Elkjøp eies begge av britiske Dixons Group.

Disse kjedene er kanskje ikke spesielt glade for at en tysk kjede som av mange blir betegnet som «elektronikkbransjens Lidl» (Lidl er som kjent en billigmat-kjede som prøvde å etablere seg i Norge, men som måtte gi opp) nå kanskje skal dukke opp på 20 steder i Norge.

– Ville være som Northug
I februar i år skrev vår søsterpublikasjon digi.no om den tyske elektronikkgiganten Media Markts planer for Norge.

I mars ble planene mer konkrete, og kjeden kunne både fortelle at de lå i forhandler om 20 varehus i Norge og at de ville ha de billigste prisene nordmenn noen sinne har sett på PC-er, mobiltelefoner, TV-er og andre elektronikkprodukter.

– Vi vil være elektronikkbransjens svar på Petter Northug, skrev nordisk sjef for Media Markt Mikael Hagman i en pressemelding.

Dominerer i Europa
Alle som har vært på Kontinentet vil ha lagt merke til Media Markt og Saturn, den andre varehuskjeden som eies av samme selskap, Media Markt-Saturn.

I hovedstaden Berlin har Saturn selve prestisjeplassen, i Europasenteret rett ved Kurfürstendam. De er Europas største utslagskjede for forbrukerlektronikk og er represntert i 14 europieske land i tillegg til Tyrkia og Kina.

Annonse


Annonse


Annonse